Ceaiul de oregano te ajuta sa scapi de multe probleme de sanatate. Cum se prepara

Ceaiul de oregano se poate utiliza pentru tratarea unor probleme ale tractului respirator, cum ar fi tusea, bronsita, raceala si gripa. De asemenea, poate ajuta la reducerea inflamatiei si la ameliorarea durerilor articulare. Unele studii au aratat ca poate avea efecte antimicrobiene si poate ajuta la ameliorarea simptomelor asociate cu boala inflamatorie intestinala.

Cum se prepara?

Ceaiul de oregano se poate prepara prin adaugarea a 1-2 lingurite de frunze de oregano uscat sau proaspat la o cana de apa clocotita. Se lasa infuzia sa stea timp de 10-15 minute, dupa care se poate strecura si se poate bea. Este recomandat sa se consume de 2-3 ori pe zi.

De asemenea, se poate adauga oregano la alte bauturi sau alimente pentru a beneficia de proprietatile sale.

Este important de mentionat ca, inainte de a utiliza oregano sau orice alt remediu natural, este recomandat sa se consulte un medic, mai ales daca se sufera de o afectiune cronica sau daca se iau medicamente.

Exista mai multe modalitati de a utiliza oregano pentru tratamentul diferitelor afectiuni.

Uleiul esential de oregano poate fi utilizat pentru tratarea diferitelor infectii, cum ar fi infectiile fungice, bacteriene si virale. Uleiul esential poate fi utilizat prin inhalare sau prin aplicare topica.

Capsulele sau suplimentele cu extract de oregano pot fi utilizate pentru tratarea diferitelor afectiuni, cum ar fi infectiile tractului respirator, infectiile tractului urinar si problemele digestive.

Uleiul de oregano poate fi utilizat ca un condiment sau ca un aditiv la alimente pentru a beneficia de proprietatile sale antiinflamatorii si antimicrobiene.