Mare atentie! Ce ingrasa mai tare: carnea de pui, branzeturile sau ceafa de porc?

Nutritionistii au facut anuntul. Afla ce ingrasa cel mai tare si ce te ajuta sa slabesti. Specialistii in nutritie recomanda carnea, daca vreti sa slabiti. Si o salata. Cantitatea de grasime e controlabila.

Branzaturile ingrasa si contin mai multa grasime decat ceafa de porc.

„Foarte multa lume se pacaleste dand la o parte carnea de porc si puiul cu piele, e acelasi lucru din punct de vedere al cantitatii de colesterol, sau alegand branzeturi in locul carnii. Dar daca alegem branzeturi maturate foarte tari, ne alegem si cu multe grasimi saturate”, spune dr. Laura Ene, medic primar boli de nutritie, potrivit StirileProtv.

Branzeturile maturate tari au peste 45% grasimi saturate. O felie subtire contine peste 300 de kilocalorii. Daca va doriti pierdere ponderala, branzeturile maturate se exclud o perioada in favoarea carnii cu legume.

„Proportia intre carne si legume ar tebui sa fie foarte importanta, obisnuim sa mancam 2/3 carne si 1/3 legume, ar trebui inversata. In orice alegere alimentara sa fie 1/3 carne si 2/3 legume”, a mai spus medicul nutritionist.

La o palma de carne, adica 150 de grame de carne, in farfurie e recomandat sa fie cel putin 300 de grame de legume. Legumele au fibre care ofera rapid senzatia de satietate. Si vin la pachet cu putine calorii.

Pe de alta parte insa, branzeturile maturate, in cantitate infima, sunt recomandate iarna. Bacteriile din acestea, odata ingerate, isi fac loc in tubul digestiv uman. Si impiedica fizic bacteriile care determina boli sa adere la intestin. Ideal.

Culturile vii de probiotice, precum cele din branza maturata, ajung lejer in intestine fara sa fie distruse de mediul puternic acid al stomacului. Aceasta spre deosebire de capsulele de la farmacie cu probiotice, care au nevoie de micro-incapsulare. Ca sa nu fie inactivate de stomac.