Te trezesti dimineata cu articulatiile “intepenite”? Cauze si remedii

Intepenirea articulatiilor poate provoca disconfort de diferite grade. In unele cazuri, intepenirea articulatiilor poate fi usoara si poate afecta mobilitatea doar pentru o perioada scurta de timp dupa ce ai stat culcat pentru o perioada indelungata. In alte cazuri, intepenirea articulatiilor poate fi mai severa si poate cauza mai mult disconfort si reducerea mobilitatii.

Exista mai multe cauze care pot duce la intepenirea articulatiilor dimineata:

Artrita:

Artrita este o afectiune inflamatorie care poate cauza dureri, rigiditate si intepenirea articulatiilor. Exista mai multe tipuri de artrita, inclusiv artrita reumatoida, artrita osteoartrita si artrita psoriazica.

Boala inflamatorie a tesuturilor moi:

Aceasta afectiune poate cauza inflamatia tesuturilor moi din jurul articulatiilor, ceea ce poate duce la durere, rigiditate si intepenirea articulatiilor.

Dormitul intr-o pozitie incorecta:

Dormitul intr-o pozitie incorecta poate cauza intepenirea articulatiilor dimineata, deoarece poate pune presiune asupra anumitor articulatii si muschi.

Stresul:

Stresul poate cauza tensiune musculara, ceea ce poate duce la durere si rigiditate a articulatiilor.

Umflarea tesuturilor:

Umflarea tesuturilor poate cauza intepenirea articulatiilor, deoarece poate pune presiune asupra acestora.

Iata cateva remedii care ar putea ajuta la ameliorarea simptomelor articulatiilor intepenite:

Hidratarea:

Asigurarea unui nivel adecvat de hidratare poate ajuta la mentinerea flexibilitatii articulatiilor si la reducerea inflamatiei.

Exercitii fizice:

Exercitiile fizice regulate, cum ar fi mersul pe jos, inotul sau ciclismul, pot ajuta la intarirea muschilor din jurul articulatiilor si la imbunatatirea flexibilitatii acestora.

Masaj:

Masajul poate ajuta la relaxarea muschilor si la reducerea inflamatiei articulatiilor intepenite.

Aplicarea de caldura:

Aplicarea de caldura locala prin intermediul unui prosop umed sau a unei pungi de apa calda poate ajuta la relaxarea muschilor si la reducerea durerii articulatiilor.

Utilizarea de suplimente alimentare:

Anumite suplimente alimentare, cum ar fi glucozamina si condroitina, pot ajuta la intarirea articulatiilor si la reducerea durerii.

Acupunctura:

Acupunctura poate ajuta la reducerea durerii articulatiilor si la imbunatatirea flexibilitatii acestora.