Înfundarea arterelor, problema medicală gravă pe care o poți preveni consumând aceste 10 alimente zilnic

Înfundarea arterelor este o problemă medicală riscantă, iar a avea grijă de inima ta nu înseamnă doar să eviți alimentele nocive, ci și să te hrănești curat.

Iată 10 alimente care te vor ajuta să previi bolile cardiovasculare, depunerile de colesterol și cheagurile.

Bolile cardiovasculare sunt una din cauzele principale de deces la nivel mondial. Iată care sunt cele 10 alimente magice, care te ajută să previi înfundarea arterelor, potrivit doctorshealth.com.

Turmericul

Condimentul foarte popular folosit în bucătăria indiană și ayurvedică. Dar adevăratul beneficiu vine din ingredientul său activ pe nume curcumina, cu dovedite beneficii cardioprotectoare. Sunt studii care atestă că extractul de turmeric reduce LDL-ul, colesterolul rău și depunerile de pe artere.

Usturoiul

Un aliment excepțional în sprijinul sistemului circulator. Studiile arată că usturoiul vă poate ajuta să preveniți bolile cardiovasculare, vă normalizează tensiunea arterială și ponderează ateroscleroza, maladie cardiovasculară caracterizată de formarea la nivelul tunicii interne și medii a arterelor mijlocii și mari de depozite plăci ateromatoase (plăci de culoare galbenă), ce conțin colesterol, material lipidic și lipofage.

Ghimbirul

Efecte uluitoare antiinflamatoare și antioxidative. Compușii activi sunt cardioprotectori și pot preveni apariția plăcilor ateromatoase și reduce colesterolul.

Piperul Cayenne

Și ceva picant vă poate proteja arterele. Capsaicina, compusul activ reduce colesterolul rău, iar acest piper vă poate scădea riscul de infarct și accident vascular, plus vă îmbunătățește circulația venoasă.

Lămâia

Apa cu lămâie dimineața este un ritual extrem de benefic pentru inimă. Se cunoaște deja faptul că lămâia reduce colesterolul și previne procesul oxidativ al arterelor. Mai mult, abundă în vitamina C, vitamină care în doze mari întărește arterele, reduce nivelul colesterolului total și reduce inflamațiile.

Scorțișoara

Un studiu publicat în revista Diabetes Care arată că 1, 3 sau 6 grame de scorțișoară zilnic pot scădea nivelul glucozei din sânge, al trigliceridelor, al LDL-ului și al colesterolului total la diabeticii de tip II.

Semințele de in

Un alt aliment important pentru sănătatea inimii, bogat în fibre, are grijă de sănătatea arterelor. Conțin acid alfa-linolenic, un acid Omega 3 care scade inflamația și tensiunea arterială. Astfel, va fi prevenită înfundarea arterelor.

Varza murată

Probioticele din anumite murături, printre care și varza murată se pare că ar încetini procesul aterosclerozei, potrivit câtorva studii publicate în 2007 în Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Semințele de susan

Pot ajuta la prevenirea blocării arterelor. Un studiu de 3 luni făcut pe animale și publicat în Journal of Medicinal Food sugerează că acizii grași din uleiul de susan inhibă formarea aterosclerozei, a colesterolului, trigliceridelor și LDL-ului la șoarecii de laborator.

Sucul de rodie

Foarte eficient, bogat în antioxidanți și acid punicic, despre care se știe că poate ajuta la eliminarea depunerilor de pe artere. Mai mult, sucul de rodie conține magneziu și seleniu. Într-un studiu publicat în American Journal of Cardiology, cercetătorii au descoperit că 240 ml de suc de rodie zilnic timp de 18 luni a încetinit evoluția complicațiilor arteriale la pacienții cu risc de boli cardiovasculare.