Probabil ca toata lumea a auzit ca un astfel de element precum magneziul care este vital. Se gaseste in toate tesuturile corpului si este necesar pentru functionarea normala a celulelor.
Cum sa determinati daca aveti o deficienta si care sunt semnele?
Printre cele mai frecvente simptome se numara:
Spasme musculare, cum ar fi zvacniri involuntare, ticuri, tremur.
Tulburari de somn, in special insomnie. Arsuri la stomac.
Pofta de dulciuri. Odata cu hipomagnezemie (deficit de magneziu), resursele energetice ale organismului se epuizeaza mai repede, iar nevoia de dulciuri creste.
Oboseala crescuta si apatie.
Batai rapide ale inimii, furnicaturi in brate si picioare. Boala urolitiaza. Constipatie. Migrena.
Tensiune arteriala crescuta.
Tulburari de memorie si concentrare, iritabilitate, anxietate, fobii la copii.
Ce forma de magneziu este potrivita pentru tine?
1. Glicinat de magneziu. Aceasta forma este cea mai buna pentru calmarea si relaxarea corpului seara sau pentru a imbunatati starea de spirit in general. Potrivit pentru utilizare pe termen lung si pentru completarea deficitului de magneziu.
2. Citrat de magneziu. Aceasta forma este mai ieftina, bine absorbita. Daca suferiti din cand in cand de constipatie, atunci aceasta forma de magneziu poate fi cea mai buna pentru dvs.
3. Carbonat de magneziu. Aceasta forma este recomandata pentru reflexul acid si alte boli ale tractului gastrointestinal.
4. Malat de magneziu. Potrivit pentru dureri musculare si oboseala, tulburari de somn.
5. Taurat de magneziu. O optiune buna pentru cei care au probleme cu inima si hipertensiune arteriala. Imbunatateste functia musculara, elimina ticurile nervoase si stabilizeaza nivelul zaharului din sange.
6. Clorura de magneziu. Aceasta forma de magneziu este potrivita pentru crampe musculare si pentru relaxare, eliminand toxinele din organism.
7. Orotat de magneziu. O optiune buna pentru persoanele cu boli cardiovasculare.
Consultati-va medicul inainte de a lua orice medicamente sau suplimente!