Cum să elimini stresul și să te bucuri din nou de viață? Aceste 11 Sfaturi te pot ajuta

Ce să faci dacă ai un nivel ridicat de stres și nu-ți permiți terapia sistemică la un specialist? Încearcă aceste 11 modalități de eliminare a stresului:

1) Respirația abdominală

Cea mai simplă: inspiră – numărând până la 4, expiră -numărând până la 6. Sau orice altă tehnică de respirație – tehnica de respirație completă, de exemplu. Tehnicile de respirație sunt o modalitate excelentă de a lupta cu fricile. De asemenea, te pot ajuta să faci față atacurilor de panică.

2) Meditează în fiecare seară

Meditația puțin probabil va elimina blocurile și traumele vechi, dar îți va permite să eliberezi tensiunea zilei curente și cele mai multe dintre ele nu vor rămâne în organism. Îți va lua 5-10 minute, însă corpul – se va ușura, iar creierul se va reîncărca.

3) Dormi suficient

Dormi noaptea cel puțin 7,5 ore. Ține minte că intervalul optim de somn este de la 23-00 la 2-00. În această perioadă corpul se odihnește și se restabilește maxim.

4) Un sac de box te poate ajuta să elimini emoțiile negative și să-ți verși agresiunea

Te-a ofensat cineva? Imaginează-ți că sacul e acest om și lovește-l.

5) Dacă varianta cu sacul nu funcționează, atunci te poate ajuta un jurnal al adevărului

Scrie tot ce crezi despre acest om sau despre această situație. Scrie tot, până când ți se termină cuvintele și emoțiile, până când vei simți goliciune și te vei plictisi să scrii. Dacă există pericolul ca acest jurnal să fie citit de cineva, atunci rupe foaia și arde-o și împreună cu ea vor arde toate emoțiile negative.

6) Ai ajuns în impas și nu știi ce să faci mai departe, iar acest gând îți aduce panică și disperare?

Și nu ai nici idei? Scrie într-un jurnal, imediat ce te-ai trezit – 5 minute, scrie primul lucru care îți vine în minte. După ceva timp, vei găsi în jurnal o mulțime de idei interesante, care te vor motiva.

7) Dacă te simți rău – scrie-ți dorințele și zi de zi mărește numărul lor

Pentru că în prima zi vor maxim 3 dorințe, de exemplu: 1. ”Ca toate acestea să se termine”, 2. ”Să dorm suficient” 3. ”Să fiu lăsat în pace”. Când vei crește numărul dorințelor până la 50 – poți sărbători, ai crescut cantitatea de serotonină și dopamină. Nu radical, dar, totuși, aceasta este deja o tendință pozitivă.

8) Găsește 30 de minute pentru plimbări zilnice sau pentru a alerga

Endorfinele, dacă nu știai, fac viața mai ușoară și mai plăcută.

9) Mănâncă ciocolată

În cazul tău, dopamina nu va fi de prisos.

10) Aruncă tot gunoiul din casă

Tot ce nu porți, ce nu folosești ani de zile, revistele vechi, ziare, echipament vechi sau nefuncțional. Acesta este un ritual magic, din punctul meu de vedere. Îți eliberezi viața de gunoi și ea se schimbă. Și da, va trebui să lupți cu lăcomia interioară, care îți va spune că acești pantaloni încă mai pot fi purtați.

11) O dată pe an mergi la odihnă

Cel puțin o săptămână sau mai bine două. Și nu spune că nu ai bani. Cel mai important lucru este schimbarea anturajului și să-ți permiți să te odihnești. Să nu te gândești la muncă. Odihna îți va permite să te deconectezi de probleme și să te concentrezi pe oportunități.

Dacă nimic nu funcționează și nu te-ai mișcat – cere ajutorul unui specialist.