9 plante care va curata plamanii si va ajuta sa respirati bine

Tutunul, poluarea si anumite boli ne pot infunda plamanii si ne pot impiedica sa respiram corect. Daca acest inconvenient se intampla adesea iarna, toate anotimpurile pot fi propice afectiunilor respiratorii. Din fericire, este posibil sa le atenuam cu plante. Oregano, cimbru, eucalipt etc.

Iata 9 plante cunoscute pentru beneficiile lor asupra plamanilor nostri.

Fie ca este vorba de astm, tuse sau bronsita, aceste boli pot modifica rapid calitatea vietii. Ele obstructioneaza caile respiratorii si sunt de-a dreptul dureroase. Cu toate acestea, este posibil sa luati masuri pentru a va curata in mod natural sistemul respirator. Aceste solutii pe baza de plante medicinale te vor ajuta sa respiri mai bine.

9 plante pentru a respira mai bine

1) Radacina de marshmallow

Dupa cum dezvaluie in studiu realizat de cercetatorii germani , radacina de marshmallow poate ajuta la lupta impotriva iritatiei la nivelul bronhiilor si ajuta la ameliorarea tusei uscate. Datorita proprietatilor sale antiinflamatoare, aceasta planta, consumata sub forma de infuzie de trei ori pe zi, ajuta la calmarea mucoaselor inflamate.

2) Menta

Datorita proprietatilor sale antiinflamatorii si actiunii sale antibacteriene, menta ajuta la ameliorarea obstructiei tractului respirator. Potrivit unui studiu , uleiul esential de menta poate fi indicat in caz de bronsita si tuse. Actiunea sa antimicrobiana face posibila, potrivit cercetatorilor, ameliorarea infectiilor sistemului respirator. Pentru aceasta, prepara o inhalare amestecand doua picaturi de ulei esential de menta cu doua linguri de miere, totul diluat intr-o jumatate de litru de apa fierbinte. Uleiul esential de menta poate, de asemenea, ameliora durerile de cap .

3) Cuisoare

Cuisoarele are un efect calmant asupra tusei si a durerilor de gat. Cuisoarele ii datoreaza eugenolului, un principiu activ pe care il contine. Acest antiinflamator natural ajuta la calmarea cailor respiratorii si la ameliorarea tusei, asa cum demonstreaza aceasta cercetare . Pentru a profita de beneficiile sale, preparati un sirop prin macerarea a cinci cuisoare in 250 ml de miere peste noapte. Scoateti cuisoarele in dimineata urmatoare si luati o lingura din acest sirop inainte de fiecare masa.

4) Cimbru

Datorita proprietatilor sale antiseptice, cimbrul este recomandat in caz de obstructie a cailor respiratorii. Aceasta planta descongestioneaza plamanii si calmeaza tusea. Potrivit cercetarilor , este considerat un excelent tratament complementar pentru bolile cailor respiratorii. Pentru a calma tusea, preparati o infuzie amestecand o lingurita de cimbru intr-o cana cu apa fierbinte. Se lasa sa se raceasca si se consuma seara inainte de culcare.

5) Eucalipt

Folosit de secole pentru proprietatile sale antivirale si antiinflamatorii, Eucaliptul este foarte recomandat in cazul afectiunilor ORL. Proprietatile sale au fost demonstrate de un studiu , care dezvaluie ca aceasta planta reduce inflamatia si permite, datorita puterii sale analgezice, calmarea tractului respirator. La inhalare, turnati 3 picaturi de ulei esential de eucalipt intr-un vas cu apa fierbinte si inspirati cat mai mult abur.

6) Radacina de lemn dulce

Datorita glicirizinei, o componenta activa a radacinilor de lemn dulce, aceasta planta ajuta la ameliorarea tractului respirator. Un experiment stiintific efectuat pe soareci dezvaluie ca acest principiu activ face posibila lupta impotriva infectiilor virale ale sistemului respirator. Pentru a curata bronhiile, luati extracte de lemn dulce timp de 5-6 zile.

7) Oregano

Recomandat in cazurile de bronsita si tuse cronica, oregano ajuta la ameliorarea tusei si calmeaza caile respiratorii. Carvacrolul, prezent in proportie de peste 60% in uleiurile esentiale de oregano, este utilizat pe scara larga in medicina traditionala pentru proprietatile sale antiinflamatorii. Aceasta monoterpena ajuta la ameliorarea bolilor sistemului respirator. Dilueaza doua picaturi de ulei esential de oregano intr-un litru de apa fierbinte si inhaleaza aburul care se degaja. De asemenea, puteti face un antibiotic natural folosind lamaie si oregano .

8)Salvia

Salvia este renumita pentru proprietatile sale antiinflamatorii si antioxidante. Potrivit unui studiu , aceasta planta ajuta la ameliorarea faringitei si a durerilor de gat . Astringenta si antiseptica, salvia poate, atunci cand este folosita ca gargara, calma durerile de gat si tusea fumatorului.

9) Podbalul

Podbalul a fost folosit din timpuri imemoriale pentru a calma raceala si tusea. Aceasta planta medicinala este acum recunoscuta ca un tratament complementar pentru gripa de catre stiinta .

Pentru a profita din plin de beneficiile sale, preparati o infuzie amestecand o lingurita de podbal intr-o cana cu apa clocotita. Lasati sa se raceasca inainte de a bea. Aceste plante ar trebui folosite in principal pentru prevenire. Daca suferiti de o boala respiratorie, acestea pot fi utilizate in plus fata de tratamentul recomandat de medicul dumneavoastra, dar nu trebuie sa inlocuiasca in niciun caz sfatul medicului.