Dermatite, alergii si chiar ciuperci! Risti sa te imbolnavesti, daca faci aceasta greseala, des intalnita mai ales in randul femeilor

Hainele din materiale sintetice sunt frumoase, colorate si la moda, insa ele pot provoca diferite probleme de sanatate precum sunt dermatitele sau alergiile.

De aceea, specialistii sustin ca este bine sa cumperi haine din materiale naturale precum bumbacul. De-a lungul anilor, chimicalele utilizate la alcatuirea tuturor fibrelor sintetice au fost asociate cu diferite probleme de sanatate, precum ar fi distrugerea lenta a sistemului imunitar, probleme legate de comportament si dezechilibre hormonale.

Specialistii sustin ca oricat de frumoasa este o haina si chiar daca este la moda, trebuie sa o lasi in vitrina daca nu este din materiale naturale. Este indicat sa eviti hainele care au in compozitie: acril, poliester, nailon, vascoza, acetat sau triacetat, daca iti doresti o piele sanatoasa.

Totodata, fibrele sintetice sunt foarte toxice deoarece sunt realizate din chimicale si sunt tratate chimic pentru a le face sa se comporte bine la spalare cu masina, sa fie moi, culorile derivate din petrol pentru a le oferi nuantele ce ne plac, teflon pentru a le face nesifonabile. Pentru a evita efectele nedorite, citeste bine eticheta produsului inainte de a-l cumpara.

Ce pericole ascund hainele sintetice:

Favorizeaza aparitia ciupercilor pielii. Materialele sintetice favorizeaza transpiratia, aceasta ducand la cresterea riscului ca acea persoana sa faca diferite afectiuni micotice, candidoze genitale, infectii bacteriene, eczeme. Totodata creste riscul unor afectiuni ale pielii, daca ai obiceiul sa porti lenjerie de corp din materiale sintetice.

Dermatitele de contact. Atunci cand o persoana poarta haine confectionate din materiale sintetice, pielea sa este in contact direct cu substantele chimice din care este facuta haina respectiva. De asemenea, colorantii utilizati la fabricarea acestor haine se dizolva usor din pricina transpiratiei, iar pielea poate sa fie oricand atacata si supusa riscului de aparitie a unei alergii.

Mancarimea pielii. Materialele sintetice accentueaza mancarimile pielii, mai ales la persoanele care au pielea uscata. Copiii care sunt diagnosticati cu dermatita atopica si vor imbraca haine sintetice, pot dezvolta diferite leziuni cutanate.

Alergii. De regula, hainele negre sunt tratate cu PPD, un compus chimic nociv pentru piele, care poate creste riscul de declansarea a unor alergii. Mai exact, PPD este un compus chimic care ajuta la fixarea culorii, fiind folosit pentru colorarea hainelor de culoare neagra.

Acnee, pitiriazis versicolor sau micoze. Hainele sintetice nu permit pielii sa respire. Specialistii sustin ca, de exemplu, cele confectionate din fibre de nylon, poliamida, lycra pot duce la aparitia acneei prin obturarea glandelor sebacee, dar si la aparitia unor micoze. Uneori, acestea pot creste riscul pentru pitiriazis versicolor deoarece mentin transpiratia acida mai mult pe piele.