Amorteala mainilor. Cauzele posibile de amorteala in una sau ambele maini

Amortirea mainilor poate fi cauzata de deteriorarea, iritarea sau comprimarea unuia dintre nervi sau a unei ramuri a unuia dintre nervii din brat si incheietura mainii.

Bolile care afecteaza nervii periferici, cum ar fi diabetul, pot provoca, de asemenea, amorteala, desi in cazul diabetului, simptome similare apar de obicei mai intai in picioare.

Amorteala mai poate fi cauzata de probleme la nivelul creierului sau maduvei spinarii, desi in astfel de cazuri apare si slabiciunea bratului sau a mainilor sau pierderea functiei. Amorteala singura nu este de obicei asociata cu tulburari care pot pune viata in pericol, cum ar fi accidentele vasculare cerebrale sau tumorile.

Medicul dumneavoastra va avea nevoie de informatii detaliate despre simptomele dumneavoastra pentru a diagnostica cauza amortelii dumneavoastra. Poate fi necesara o varietate de teste pentru a confirma cauza inainte de a incepe tratamentul adecvat.

Cauzele posibile de amorteala in una sau ambele maini includ:

Conditii ale creierului si ale sistemului nervos

Spondiloza cervicala -Uneori, spondiloza cervicala are ca rezultat o ingustare a spatiului necesar maduvei spinarii si a radacinilor nervoase care trec prin coloana vertebrala catre restul corpului. Daca maduva spinarii sau radacinile nervoase devin ciupite, s-ar putea sa experimentati: Furnicaturi, amorteala si slabiciune in brate, maini, picioare sau picioare

Sindromul Guillain Barre

Sindroame paraneoplazice ale sistemului nervos

Neuropatie periferica

Leziuni ale maduvei spinarii

Accident vascular cerebral

Traume sau leziuni excesive

Leziunea plexului brahial

Sindromul de tunel carpian

Sindromul tunelului cubital

Degeraturi

Conditii cronice

Consumul excesiv de alcool

Amiloidoza

Diabet

Scleroza multipla

Boala Raynaud

Sindromul Sjogren

Boli infectioase

boala Lyme

Sifilis

Tratamentul efectelor secundare

Efectele secundare ale chimioterapiei sau medicamentelor HIV

Alte cauze

Chist ganglionar

Vasculita

Deficitul de vitamina B-12