Usturoiul, o adevarata comoara de vindecare. 5 beneficii surprinzatoare ale usturoiului pentru sanatate

Usturoiul este unul dintre alimentele esentiale pentru sanatate. Beneficiile si virtutile sale sunt bine stabilite. In plus fata de aroma sa care ajuta la imbunatatirea mancarurilor culinare, acest condiment are beneficii medicale pentru a atenua si a ameliora multe probleme de sanatate.

Considerat un super aliment, usturoiul nu si-a stricat reputatia. Face parte din familia alliaceae, cum ar fi ceapa, salota si arpagicul, este un antiinflamator, antiseptic si antibacterian. In plus, este bogat in substante nutritive, conferindu-i proprietati de vindecare, permitand reducerea colesterolului rau si a nivelului de lipide din sange .

Mai mult, cel mai bine este sa-l consumati crud. De ce ? Pur si simplu datorita continutului sau de alicina, ingredientul sau activ care se poate deteriora odata cu gatitul . De asemenea, este recomandabil sa-l zdrobiti inainte de a-l consuma pentru a elibera ingredientul sau, care devine mai eficient. Consumata pe stomacul gol (este un obicei in randul a milioane de africani), va lupta impotriva bacteriilor care sunt mai putin rezistente dimineata . Atatea motive pentru a introduce acest aliment in dieta ta zilnica si in retetele tale culinare .

Concentrati-va pe virtutile usturoiului

Reduce colesterolul rau

Datorita capacitatii sale de a reduce nivelul colesterolului rau , usturoiul ajuta la protejarea organismului de bolile cardiovasculare. Drept dovada, un studiu demonstreaza efectul anti-hiperlipidemic al usturoiului prin reducerea nivelului de colesterol. Consumul de jumatate pana la un catel de usturoi pe zi ar reduce nivelul colesterolului seric.

Reduce tensiunea arteriala

Pentru persoanele cu hipertensiune arteriala, stiti ca este un remediu care s-a dovedit a fi eficient in reducerea tensiunii arteriale si este demonstrat printr-un studiu . Astfel, extractul de usturoi are capacitatea de a actiona in aceasta directie gratie polisulfidelor sale derivate care provoaca vasodilatatie si reducere a tensiunii arteriale.

Stimuleaza sistemul imunitar

Intr-un studiu , s-a demonstrat ca usturoiul, datorita componentelor sale, ar induce o varietate de activitati imunomodulatoare. Acest condiment cu beneficii multiple ar imbunatati astfel functionarea sistemului imunitar prin stimularea anumitor tipuri de celule, cum ar fi macrofagele sau limfocitele. Usturoiul are proprietati antifungice, antibacteriene, dar si antivirale, asa cum atesta studiul .

Previne racelile.

Se spune ca aceasta planta este un remediu pentru tuse datorita compusului sau biochimic: alicina , care previne si racelile. Un studiu a confirmat aceasta stare de fapt pe un grup de voluntari. Cei care au primit un supliment de usturoi o capsula pe zi pe o perioada de 12 saptamani, intre noiembrie si februarie, au fost mai putin susceptibili sa raceasca si sa se recupereze mai repede daca sunt infectati.

Ajuta la slabit

Stiati ca usturoiul ar putea ajuta la scaderea in greutate? Si asta datorita actiunii sale termogene indicate pentru arderea grasimilor , proprietate demonstrata de un experiment realizat in-vivo care specifica ca usturoiul ar reduce greutatea corporala si masa depunerii tesutului adipos alb si ar preveni adipogeneza . Un argument puternic pentru a-l face aliatul tau suprem.

Remediul pentru a va imbunatati sanatatea

Iata o reteta simpla si usor de preparat, care curata sangele, intareste imunitatea si elimina colesterolul rau.

Reteta pentru ceai de usturoi

Cu toate ca specialistii recomanda consumul de usturoi crud, acesta poate fi preparat si sub forma de ceai. Piseaza cativa catei de usturoi intr-un recipient si adauga apa calduta, nu fierbinte, peste. Ai grija ca temperatura lichidului sa nu fie foarte ridicata, caci risti sa pierzi toate beneficiile acestui ingredient minune.

Daca nu poti suporta gustul, incearca sa-l maschezi cu lamaie sau miere din belsug. Este necesar ca aceasta compozitie sa stea la infuzat cateva ore, iar apoi poate fi consumata rece la nevoie.

Aduceti ceasca de apa la fiert intr-un vas. Zdrobiti un catel de usturoi si adaugati-l in apa fiarta de pe foc. Lasati-l sa se infuzeze cateva minute si beti. Sunt indicate doua-trei cani pe zi. Pentru a atenua gustul usturoiului, puteti adauga o lingurita de miere si cateva picaturi de lamaie.

Prudenta
Usturoiul nu este recomandat persoanelor care au o boala a sangelui, care iau tratamente anticoagulante sau care trebuie sa fie supuse unei interventii chirurgicale.