12 lucruri pe care nu stiai ca le poate face corpul tau

Corpul omenesc este absolut incredibil!

Este construit in asa fel incat sa se poata vindeca si apara singur, fara sa aiba nevoie de ajutor extern. Spre exemplu, pupilele ti se dilateaza atunci cand esti indragostit sau arsurile la stomac se vindeca fara sa ai nevoie de medicamente.

Mai jos trecem in revista 12 dintre lucrurile incredibile pe care corpul nostru le poate face singur.

1. Ochii iti dau de veste atunci cand iti este frig. Cand corpul devine prea rece si se instaleaza hipotermia, vasele de sange din ochi se contracta pentru a salva energie si, drept urmare, va fi imposibil sa vezi o pentru o perioada de timp.

2. Poti sa auzi si mai bine daca iti indrepti urechea stanga catre persoana care vorbeste. Urechea dreapta este mai degraba pentru a urmari vorbitul activ.

3. Te poti vindeca de aciditatea din stomac si de arsurile resimtite la nivelul stomacului daca dormi pe partea stanga in timpul noptii.

Explicatia consta in unghiul care leaga esofagul si stomacul. Daca dormi pe partea dreapta, stomacul va fi mai sus decat esofagul si acidul se va ridica la nivelul gatului, pe cand, pe partea stanga, stomacul va fi mai jos si nivelul de aciditate mai scazut.

4. Poti scapa de piela uscata precum un sarpe.

Exista produse care iti iau stratul de piele uscata si apoi vei ramane cu pielea complet tanara si vindecata. Corpul tau va avea grija de asta.

5. Sistemul digestiv iti confera super puteri!

Daca te aflii intr-un moment de cumpana si ai nevoie sa salvezi viata cuiva, spre exemplu, sistemul nervos secreta adrenalina care accelereaza bataile inimii, respiratia se inteteste, pupilele se dilata si sistemul digestiv se inchide pentru ca toti mushii sa se contracte intr-o forta incredibila.

6. Corpul tau iti da de veste cand vremea se schimba. Daca se apropie vreme rea, este posibil sa simti durere la nivelul articulatiilor peste care se pune presiune. Mai mult, schimbarea subita a vremii coincide cu un dezechilibru chimic la nivelul creierului care provoaca dureri de cap sau migrene.

7. Pupilele sunt aproape o oglinda pentru ceea ce simtim. Atunci cand suntem indragostiti sau cand cineva este indragostit/a de noi, pupilele se dilata intrucat sistemul nervos simpatic este afectat.

8. Daca esti pe cale de a experimenta o durere, inainte de a-ti face o injectie, spre exemplu, este de ajuns sa tusesti putin pentru a atenua durerea.

Explicatia consta in faptul ca prin tuse, semnalele catre creier nu mai sunt transmise in totalitate si nu vei mai resimti atat de puternic durerea.

9. Daca ai nasul infundat, iti poti pune limba in cerul gurii si degetul un deget in spatiul dintre sprancene. In felul acesta osul nasului se va misca si sinusurile se vor curata in 20 de secunde.

10. Sigur, sa folosesti gheata pentru a scapa de durerile de dinte este o idee buna. Ceea ce nu stiati este ca daca frecati un cub de gheata intre degetul mare si degetul aratator, durerea de dinte dispare. Se pare ca frecarea celor doua degete impiedica durerea sa ajunga la fata.

11. Atunci cand te sperii, inima incepe sa-ti bata foarte repede. Daca sufli in in degetul mare, durerea dispare pentru ca atingi nervii care controleaza bataile inimii.

12. Mirosul actioneaza ca o masina a timpului. Daca mirosi ceva ce ai mai mirosit in trecut, automat iti vor reveni memoriile din trecut. Explicatia consta in faptul ca mirosul, emotiile si memoriile sunt stocate in aceeasi parte a creierului.