Categories: Medicina

Dureri sub coaste? Iata cele mai frecvente cauze si tratamente

Toracele este o parte importanta a sistemului respirator si protejeaza organele vitale,cum ar fi inima,plamanii,stomacul si rinichii.Cei mai multi oameni,la un moment dat in viata lor resimt o durere sub coaste.

Exista diverse cauza,cum ar fi problemele legate de digestie,pietre la rinichi,inflamatia tesuturilor,un prejudiciu,sau chiar un atac de panica.Este foarte important sa nu ignorati durerea de sub coaste,deoarece poate fi un simptom al unui atac de cord sau mai rau cancer.

Uneori o durere sub coasta dreapta sau stanga poate fi un simptom al unei infectii sau inflamatii ale unui organ specific.De exemplu,sub coaste in partea stanga se afla splina si o parte din stomac,iar ficatul si vezica biliara sunt situate sub coasta dreapta.

Cu toate ca inima este in mijlocul pieptului,problemele legate de ea,de obicei provoaca dureri usoare pana la severe sub coastele din partea stanga.Cu toate acestea,durerile pot fi cauzate si de alte lucruri,nu numai de organe.

Dureri sub coaste-cauze si tratamente

Indigestie (dispesie)

Indigestia este un simptom foarte comun,din cauza careia multi oameni pot simti durere si disconfort sub coaste.Mancatul prea rapid,consumul de alimente grase sau condimentate si fumatul pot fi cauzele unei indigestii.Tot o data ea poate fi cauzata si de probleme de sanatate,cum ar fi gastrita,calculi biliari sau un blocaj intestinal.

Clinica Mayo spune ca indigestia provoaca disconfort si durere sub stern,la buric.Este posibil sa apara o senzatie de arsura si balonare in partea superioara a abdomenului.S-ar putea sa aveti o durere de stomac dupa incheierea mesei.

Pentru a preveni indigestia,mancati mese mai mici si frecvente,evitati alimentele condimentate,grase,alimentele acide,consumul de alcool si bauturi ce contin cofeina.

Stresul de asemenea,poate declansa indigestia.

Refluxul de acid si ulcerele

Daca aveti o senzatie de arsura si dureri in zona pieptului,dupa ce mancati,ar putea fi un semn al refluxului de acid (arsuri la stomac).

Refluxul de acid se produce atunci cand acidul gastric de infiltreaza in esofag,facand sa simtiti o senzatie de arsura si durere in partea superioara a abdomenului si sternului.

Motivul pentru care unii oamenii au aceasta senzatie este consumul de alimente acide,stresul,fumatul,consumul de alcool si de cafea.

Trebuie sa stiti ca durerile din piept provocate de arsuri sunt asemanatoare cu cele ale unui atac de cord.

Dr.Derrer spune ca durerea in piept provocata de refluxul de acid se produce de obicei dupa incheierea meselor.

Pentru a scapa de durerile sub coaste si refluxul de acid,trebuie sa luati ¼ ceasca de suc pur de aloe vera,inainte de masa cu 30 de minute.

Aloe Vera are proprietati anti-inflamatorii si anti-microbiene care pot reduce durerea si disconfortul cauzat de refluxul de acid.Un alt remediu pentru tratarea arsurilor la stomac este bicarbonatul de sodiu.

Trebuie sa amestecati ½ lingurita de bicarbonat de sodiu intr-un pahar cu apa.Se bea amestecul de bicarbonat de sodiu pentru a pune capat arsurilor si durerilor cauzate de refluxul de acid.

Bolile inflamatorii intestinale

Colita ulceroasa si boala Crohn sunt doua dintre bolile inflamatorii ale stomacului.Boala Crohn poate provoca inflamatii in orice parte a intestinului,iar colita ulcerative se limiteaza la colon si rect.

Conform articolului publicat de Jurnalul Mondial de Gastroenterologie,bolile inflamatorii ale intestinelor pot afecta plamanii si provoaca dureri in spatele coastelor.

Medicii spun ca bolile inflamatorii ale intestinelor nu se pot vindeca,dar exista tratamente pe care le puteti pregati acasa.Aceste boli cauzeaza dureri in piept si coaste.

Puteti folosi puterile anti-inflamatoare ale mierii pentru a reduce disconfortul creat de aceste boli.

Studiile clinice au aratat ca mierea poate reduce inflamatia de la nivelul colonului.Luati 2 lingurite de miere in fiecare zi,inainte de micul dejun,pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor si pentru a atenua durerea si disconfortul provocat.

Costocondrita

Cutia toracica cand se misca si respira,are atasate niste cartilagii numite articulatii costosternale.In cazul in care aceste articulatii se inflameaza,veti simti o durere sub coaste in momentul in care va deplasati.

Costocondrita poate provoca dureri de stern,o inflamatie a cartilajului care conecteaza coasta de stern. Nu se cunoaste cauza acestei boli.Este posibil ca inflamatia sa fie cauza de leziuni sau fibromialgie.

Daca aveti dureri cauzate de costocondrita,ar trebui sa va odihniti si sa aplicati tampoane de caldura pentru a calma durerea.Trebuie sa evitati activitatile sportive sau alte activitati care pot intensifica durerea.

Fractura sau prejudiciu

Orice fel de vatamare sau prejudiciu o durere usoara pana la severa la coaste,depinde de amploarea prejudiciului.Daca suferiti de o vatamare a cutiei toracice,se recomanda sa apelati la ajutor medical specializat,pentru a vedea daca nu cumva organele aflate sub coaste au suferit vreo leziune.

Pentru ameliorarea durerii de sub coaste in urma unei accidentari,trebuie sa va odihniti si sa aplicati un pachet de gheata pentru a reduce durerea.

Calculi biliari

Daca va confruntati cu dureri sub coasta dreapta,este posibil sa aveti calculi biliari.Vezica biliara produce sucul biliar,ce este necesar la digerarea hranei.

Cu toate acestea,se pot forma pietre mici in vezica biliara,daca aveti colesterolul marit,bilirubina sau insuficiente saruri biliare.In cazul in care pietrele blocheaza canalul biliar,puteti avea dureri severe sub coaste.Aceste dureri pot dura de la 1 la 5 ore.

Pentru a trata aceste dureri,stoarceti sucul de la o jumatate de lamaie intr-un pahar cu apa calda si beti pe stomacul gol,in fiecare dimineata.

Ajuta la reducerea durerii si la formarea acestora.

Daca aveti litiaza biliara puteti amesteca o lingura de otet de mere intr-un pahar cu apa si se bea. Acidul acetic din otet reduce colesterolul,iar consumul regulat de apa cu otet ajuta la prevenirea calculilor biliari.

Camy

Share
Published by
Camy

Recent Posts

5 plante medicinale care ajuta ajuta in lupta cu stresul si depresia

Depresia si stresul sunt doua afectiuni psihologice diferite, dar care pot avea unele simptome comune.…

1 year ago

Ceaiul care te scapa de gripa, raceala si infectiile sinusurilor

Astazi vom vorbi despre beneficiile pe care le are ceaiul de oregano asupra organismului. Oregano…

1 year ago

Semne care arata ca tiroida nu functioneaza normal

Glanda tiroida este o glanda endocrina, situata in partea din fata a gatului. Ea are…

1 year ago

Diferenta dintre tumora si cancer

Tumora si cancerul sunt termeni care sunt adesea folositi in mod interchangeabil, dar care au…

1 year ago

Ginecologii au dezvaluit ce ii deranjeaza cel mai tare la pacientele lor! Ce sa NU faci niciodata

Rolul medicilor ginecologi este esential si nicio femeie nu ar trebui sa aiba retineri in…

1 year ago

Recidiva cancerului – De ce se intoarce cancerul

Chiar si dupa indepartare si tratament, cancerul revine uneori. Medicii numesc asta o recidiva a…

1 year ago