Sanatate

Cum se administreaza corect calciul si magneziul. Doza zilnica recomandata

Calciul si magneziul sunt esentiale pentru dezvoltarea sanatoasa a oaselor si dintilor. Intreg organismul nostru are nevoie de ambele minerale pentru a functiona corect.

Continutul de calciu este mai abundent in corp decat magneziul si cu toate acestea, calciul nu poate fi absorbit daca nu este prezent si magneziul. Multe alimente furnizeaza cele doua elemente nutritive si vom afla in acest articol care sunt alimentele bogate in mod natural in calciu si magneziu.

Poate aparea insa si necesitatea de a lua suplimente de calciu si magneziu, mai ales in cazul in care programul zilnic aglomerat nu ne permite un program alimentar foarte bine echilibrat. Orice supliment ati lua, indiferent de pret sau de marca, cititi cu atentie lista de ingrediente. Producatorul indica si cantitatea zilnica recomandata.

Calciu. Exemplu: Calciu (carbonat de calciu, gluconat de calciu) 500 mg si Magneziu (oxid de magneziu, gluconat de magneziu) 250 mg. Doza zilnica recomandata: 2 comprimate. Raportul dintre cele doua minerale este deosebit de important si este ideal in proportia de 2:1. Necesarul zilnic de calciu pentru un adult sanatos este de 800-1200 mg. Inamicii absorbtiei calciului sunt grasimile, acidul oxalic (pe care il regasim si in ciocolata), precum si acidul fitic (din cereale).

Acestea impiedica absorbtia intestinala a calciului.

Toti cei care consuma fainoase, dulciuri, multa ciocolata si cola (fie adulti sau copii) trebuie sa aiba in vedere faptul ca absorbtia calciului este afectata!

Lista alimentelor care contin calciu in cantitati mari include: iaurtul, semintele de susan, lactatele, spanacul fiert, ceapa verde, varza creata, broccoli sau branza mozzarella. Cantitatea de calciu din alimente nu este afectata negativ de gatit sau de depozitarea pe termen lung! Calciul contribuie la transmiterea normala a semnalelor intre celulele nervoase, normalizarea metabolismului energetic, functionarea normala a sistemului muscular si a enzimelor digestive. Are rol in diviziunea celulara si este necesar pentru mentinerea sanatatii sistemului osos si a dintilor.

Magneziu. Este indispensabil bunei functionari a sistemului nervos, muschilor si a numeroase enzime. Participa la functionarea a mai mult de 300 de enzime vitale, avand astfel un rol extraordinar de important in metabolismul glucidelor, lipidelor, acizilor nucleici si proteinelor, precum si in procesele de energo-geneza.

Magneziul scade riscul formarii calculilor renali si biliari cu continut de calciu. Este necesar si pentru asimilarea calciului. Lista alimentelor bogate in magneziu include in principal: semintele de dovleac, spanacul, soia, cuisoare, chimion, semintele de susan, fasolea neagra, quinoa, semintele de in si de floarea soarelui.

Camy

Recent Posts

5 plante medicinale care ajuta ajuta in lupta cu stresul si depresia

Depresia si stresul sunt doua afectiuni psihologice diferite, dar care pot avea unele simptome comune.…

1 year ago

Ceaiul care te scapa de gripa, raceala si infectiile sinusurilor

Astazi vom vorbi despre beneficiile pe care le are ceaiul de oregano asupra organismului. Oregano…

1 year ago

Semne care arata ca tiroida nu functioneaza normal

Glanda tiroida este o glanda endocrina, situata in partea din fata a gatului. Ea are…

1 year ago

Diferenta dintre tumora si cancer

Tumora si cancerul sunt termeni care sunt adesea folositi in mod interchangeabil, dar care au…

1 year ago

Ginecologii au dezvaluit ce ii deranjeaza cel mai tare la pacientele lor! Ce sa NU faci niciodata

Rolul medicilor ginecologi este esential si nicio femeie nu ar trebui sa aiba retineri in…

1 year ago

Recidiva cancerului – De ce se intoarce cancerul

Chiar si dupa indepartare si tratament, cancerul revine uneori. Medicii numesc asta o recidiva a…

1 year ago