Remedii naturiste

Cele mai bune ceaiuri din plante pentru digestie. Sunt de folos dupa mesele imbelsugate de sarbatori

Pe langa probiotice, prebiotice si fibre, care sunt toate esentiale pentru sanatatea intestinului , un ceai delicios din plante poate ajuta la reducerea simptomelor precum balonarea.

Ceaiul de Menta

In medicina populara, menta este cunoscuta ca un remediu pentru problemele digestive. Are un gust racoritor si este bun pentru intestine.

Cercetarile arata ca flavonoidele gasite in menta pot inhiba activitatea mastocitelor, care contribuie uneori la balonare. De asemenea, menta relaxeaza intestinele, ceea ce poate ameliora crampele intestinale, precum si balonarea si durerile care le pot insoti.

Ceaiul de Melissa

Ceaiul de Melissa are o aroma de lamaie si menta si este bun pentru intestine. Agentia Europeana pentru Medicamente a observat ca ceaiul de melissa poate ameliora problemele digestive usoare, inclusiv balonarea si gazele.

De asemenea, aceasta planta poate reduce durerile de stomac, constipatia si alte simptome digestive, conform mai multor studii.

Ceaiul de Ghimbir

Ceaiul de ghimbir a fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru tratarea afectiunilor gastrointestinale. Studiile pe oameni arata ca administrarea a 1–1,5 g de capsule de ghimbir pe zi in doze divizate poate ameliora greata. In plus, suplimentele cu ghimbir pot accelera golirea gastrica, pot reduce indigestia si pot reduce crampele intestinale, balonarea si gazele.

Ceaiul de Fenicul

Ceaiul din seminte de fenicul poate fi folosit si pentru a trata si a preveni bolile intestinale. Studiile au aratat ca are efect asupra tulburarilor digestive, inclusiv dureri abdominale, balonare, gaze si constipatie.

Ceaiul de Gentiana

Ceaiul de gentiana se bazeaza de obicei pe radacina plantei de gentiana galbena, care are flori galbene si radacini groase. La inceput, un astfel de ceai poate fi dulce, dar este urmat de un gust amar.

Se poate bea amestecat cu ceai de musetel si miere. Si proprietatile sale pot ajuta la balonare, gaze si alte probleme digestive.

Ceaiul de Musetel

Ceaiul de musetel este una dintre cele mai comune metode de tratare a afectiunilor intestinale. Musetelul poate preveni infectiile bacteriene cu Helicobacter pylori, care provoaca ulcere gastrice si sunt asociate cu multe simptome neplacute.

Cele mai benefice componente ale musetelului, inclusiv flavonoidele, se gasesc in flori. Prin urmare, alegeti un ceai care este facut din capete de flori, mai degraba decat din frunze si tulpini.

Radacina de Angelica

Un alt ceai util este facut din radacina plantei angelica. Iarba are un gust amar, asa ca este mai bine sa adaugati o alta planta, de exemplu, melisa.

Componentele amare ale plantei pot stimula sucurile digestive pentru a promova o digestie sanatoasa.

Ceai de Sunatoare

Ceaiul de sunatoare ajuta la functionarea normala a sistemului digestiv, prin protejarea mucoasei gastrice, stimularea producerii si eliminarii de bila, sustinerea functiilor hepatice, reducerea spasmelor care apar la nivelul tractului intestinal sau eliminarea tendintei de evacuare rapida a scaunului.

Camy

Recent Posts

5 plante medicinale care ajuta ajuta in lupta cu stresul si depresia

Depresia si stresul sunt doua afectiuni psihologice diferite, dar care pot avea unele simptome comune.…

1 year ago

Ceaiul care te scapa de gripa, raceala si infectiile sinusurilor

Astazi vom vorbi despre beneficiile pe care le are ceaiul de oregano asupra organismului. Oregano…

1 year ago

Semne care arata ca tiroida nu functioneaza normal

Glanda tiroida este o glanda endocrina, situata in partea din fata a gatului. Ea are…

1 year ago

Diferenta dintre tumora si cancer

Tumora si cancerul sunt termeni care sunt adesea folositi in mod interchangeabil, dar care au…

1 year ago

Ginecologii au dezvaluit ce ii deranjeaza cel mai tare la pacientele lor! Ce sa NU faci niciodata

Rolul medicilor ginecologi este esential si nicio femeie nu ar trebui sa aiba retineri in…

1 year ago

Recidiva cancerului – De ce se intoarce cancerul

Chiar si dupa indepartare si tratament, cancerul revine uneori. Medicii numesc asta o recidiva a…

1 year ago