Pe langa probiotice, prebiotice si fibre, care sunt toate esentiale pentru sanatatea intestinului , un ceai delicios din plante poate ajuta la reducerea simptomelor precum balonarea.
In medicina populara, menta este cunoscuta ca un remediu pentru problemele digestive. Are un gust racoritor si este bun pentru intestine.
Cercetarile arata ca flavonoidele gasite in menta pot inhiba activitatea mastocitelor, care contribuie uneori la balonare. De asemenea, menta relaxeaza intestinele, ceea ce poate ameliora crampele intestinale, precum si balonarea si durerile care le pot insoti.
Ceaiul de Melissa are o aroma de lamaie si menta si este bun pentru intestine. Agentia Europeana pentru Medicamente a observat ca ceaiul de melissa poate ameliora problemele digestive usoare, inclusiv balonarea si gazele.
De asemenea, aceasta planta poate reduce durerile de stomac, constipatia si alte simptome digestive, conform mai multor studii.
Ceaiul de ghimbir a fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru tratarea afectiunilor gastrointestinale. Studiile pe oameni arata ca administrarea a 1–1,5 g de capsule de ghimbir pe zi in doze divizate poate ameliora greata. In plus, suplimentele cu ghimbir pot accelera golirea gastrica, pot reduce indigestia si pot reduce crampele intestinale, balonarea si gazele.
Ceaiul din seminte de fenicul poate fi folosit si pentru a trata si a preveni bolile intestinale. Studiile au aratat ca are efect asupra tulburarilor digestive, inclusiv dureri abdominale, balonare, gaze si constipatie.
Ceaiul de gentiana se bazeaza de obicei pe radacina plantei de gentiana galbena, care are flori galbene si radacini groase. La inceput, un astfel de ceai poate fi dulce, dar este urmat de un gust amar.
Se poate bea amestecat cu ceai de musetel si miere. Si proprietatile sale pot ajuta la balonare, gaze si alte probleme digestive.
Ceaiul de musetel este una dintre cele mai comune metode de tratare a afectiunilor intestinale. Musetelul poate preveni infectiile bacteriene cu Helicobacter pylori, care provoaca ulcere gastrice si sunt asociate cu multe simptome neplacute.
Cele mai benefice componente ale musetelului, inclusiv flavonoidele, se gasesc in flori. Prin urmare, alegeti un ceai care este facut din capete de flori, mai degraba decat din frunze si tulpini.
Un alt ceai util este facut din radacina plantei angelica. Iarba are un gust amar, asa ca este mai bine sa adaugati o alta planta, de exemplu, melisa.
Componentele amare ale plantei pot stimula sucurile digestive pentru a promova o digestie sanatoasa.
Ceaiul de sunatoare ajuta la functionarea normala a sistemului digestiv, prin protejarea mucoasei gastrice, stimularea producerii si eliminarii de bila, sustinerea functiilor hepatice, reducerea spasmelor care apar la nivelul tractului intestinal sau eliminarea tendintei de evacuare rapida a scaunului.
Se propune un protocol de farmacoterapie pentru schizofrenie, care sa respecte principiile generale ale medicinei…
Depresia si stresul sunt doua afectiuni psihologice diferite, dar care pot avea unele simptome comune.…
Astazi vom vorbi despre beneficiile pe care le are ceaiul de oregano asupra organismului. Oregano…
Glanda tiroida este o glanda endocrina, situata in partea din fata a gatului. Ea are…
Tumora si cancerul sunt termeni care sunt adesea folositi in mod interchangeabil, dar care au…
Rolul medicilor ginecologi este esential si nicio femeie nu ar trebui sa aiba retineri in…