Cataracta este principalul motiv pentru care oamenii peste 40 de ani isi pierd vederea. Aceasta boala este frecventa. Si, din pacate, multi primesc ajutor pe masura ce progreseaza.
Iata 7 simptome importante care pot indica o cataracta:
Pe masura ce cataracta se dezvolta, vederea va deveni mai neclara. Lentila ochiului, care ajuta la focalizarea corecta a luminii, incepe sa se innoreze incet. Uneori pacientii incep sa vada lumea de parca ar fi in fata lor o pictura impresionista. Daca observati aceste modificari, consultati medicul dumneavoastra. Este posibil sa aveti cataracta sau alte afectiuni medicale, cum ar fi glaucom.
Culorile vor deveni mai tulburi si mai putin vibrante in timp. Culoarea alba cu care suntem obisnuiti va deveni galbena. Este posibil ca majoritatea pacientilor sa nu observe nici macar schimbarea culorii. Vor observa diferenta atunci cand vor avea o interventie chirurgicala pentru cataracta.
Lumina de la soare, faruri si lampi va va provoca mai mult disconfort decat inainte. Lumina puternica va fi deosebit de neplacuta noaptea.
Daca va confruntati cu o durere de cap de la veioze stralucitoare si faruri orbitoare, atunci ar trebui sa va examinati ochii. De asemenea, merita sa va adresati unui medic daca va este greu sa cititi indicatoarele rutiere noaptea si sa conduceti in acest moment al zilei.
Un simptom obisnuit al cataractei este ca, in timp ce citesti, viziunea ta devine neclara sau tulbure si nu mai exista contrast. Din cauza cataractei, este dificil pentru pacient sa distinga amprenta mica. Desigur, acest simptom poate indica, de asemenea, tulburari de vedere datorate varstei. Dar este mai bine sa consultati medicul pentru a afla cauza exacta.
Viziunea dubla sau diplopia este un semn „linistit” al cataractei. La inceput, cataracta provoaca ceata. Dar pe masura ce se dezvolta, distorsioneaza lumina care trece prin ea. Acest lucru duce in cele din urma la o viziune dubla. Mai mult, diplopia apare chiar daca privesti cu un singur ochi.
Cu cataracta nucleara, poate exista o imbunatatire temporara a vederii. Unii pacienti chiar nu mai poarta lentile si ochelari. Dar aceasta imbunatatire este temporara.
Densitatea lentilelor din ochii tai se va schimba tot timpul. Prin urmare, veti avea nevoie de ochelari sau lentile noi. Asigurati-va ca consultati medicul pentru a intelege cu ce sunt asociate aceste fluctuatii. Ele pot indica cataracta.
Se propune un protocol de farmacoterapie pentru schizofrenie, care sa respecte principiile generale ale medicinei…
Depresia si stresul sunt doua afectiuni psihologice diferite, dar care pot avea unele simptome comune.…
Astazi vom vorbi despre beneficiile pe care le are ceaiul de oregano asupra organismului. Oregano…
Glanda tiroida este o glanda endocrina, situata in partea din fata a gatului. Ea are…
Tumora si cancerul sunt termeni care sunt adesea folositi in mod interchangeabil, dar care au…
Rolul medicilor ginecologi este esential si nicio femeie nu ar trebui sa aiba retineri in…